Muziek
Marokko is ook een Eurovisie-land. In 1980 deed de Marokkaanse zangeres Samira Bensaid mee aan het Festival. Het was de eerste en tot op heden (2015) enige deelname van Marokko.
Sport
De populairste sport in Marokko is voetbal. Er is een Marokkaans voetbalelftal en/of GNF 1. In 2015 zou Marokko de Africa Cup organiseren, maar het wilde het toernooi uitstellen vanwege de Ebola-uitbraak in West-Afrika. De CAF stemde niet in met dit uitstel en kende in plaats daarvan aan Equatoriaal-Guinea de organisatie van het toernooi toe.
In de jaren dat de Dakar-rally in Afrika werd verreden, werd Marokko ook aangedaan.
Film
Marokko is een internationaal geliefde locatie voor het opnemen van films. Met name de omgeving van Ouarzazate wordt geprezen, niet alleen vanwege het landschap en de zeer bruikbare locaties, zoals dorpen en kasba's, maar ook vanwege de lichtval. De stad beschikt over een aantal grote filmstudio's en wordt wel het Hollywood van Marokko genoemd. Sinds de jaren vijftig zijn veel Hollywoodproducties in deze omgeving opgenomen. Daarnaast heeft het land ook een eigen filmindustrie die in opkomst is. Elk jaar worden er in Tetouan, Rabat en Marrakech filmfestivals gehouden.
De Marokkaanse Vlag
Betekenis van de kleuren van de vlag
De huidige nationale Marokkaanse vlag wordt al sinds 1915 gebruikt. De rode achtergrond op de vlag van Marokko staat voor hardheid/ stoerheid, moed en kracht. Terwijl de groene vijfpuntige ster schijnt te verwijzen naar de vijf zuilen van de Islam.
Het rode verwijst daarnaast naar de afstamming van de profeet Mohammed van de Alaouite dynastie. Zij zeggen namelijk afstammeling te zijn via Fatima, de vrouw van Ali die de vierde Islamitische kalief was. Het rood werd ook vroeger door de sheriefs van Mekka en de imams van Jemen gebruikt.
Geschiedenis van de Marokkaanse vlag
Marokko kende sinds haar ontstaan diverse vlaggen. Zo had elke dynastie een eigen vlag, zoals de Idrissi dynastie, Almoraviden, Almohaden, Saadi en de Alaouiten. Alleen al de laatste en huidige koninkrijk telde drie verschillende vlaggen, maar dezen hadden wel allemaal rood als basiskleur. Naast de vlaggen van de verschillende dynastien was er ook een vlag van de Rif die in het leven werd geroepen door de Riffijnse legende Abdelkrim el Khattabi.
Maak jouw eigen website met JouwWeb